Farské perníčky

Ze surovin zpracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme pláty silné asi 0,7 cm a vykrájíme perníčky. Pečeme v dosti horké troubě. Vychladlé perníčky ozdobíme polevou z bílků (polevu vytvoříme ze 2 bílků a 11 dkg cukru, které třeme asi půl hodiny do hladka) nebo potřeme čokoládovou polevou. Perníčky jsou hned vláčné. Do těsta můžeme přidat 5 dkg rozkrájených mandlí nebo oříšků.

pernickybabi 

Budete potřebovat:
  • 200 g medu
  • 680 g žitné mouky
  • 2 žloutky
  • 200 g cukru
  • 100 g másla
  • 1 lžíce kakaa
  • 10 g jedlé sody
  • 1/8 l mléka

Koření:

  • Fenykl
  • Anýz
  • Badyán
  • Skořice
  • Nové koření
  • Citronová kůra
  • Poleva z bílků