Ze surovin zpracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme pláty silné asi 0,7 cm a vykrájíme perníčky. Pečeme v dosti horké troubě. Vychladlé perníčky ozdobíme polevou z bílků (polevu vytvoříme ze 2 bílků a 11 dkg cukru, které třeme asi půl hodiny do hladka) nebo potřeme čokoládovou polevou. Perníčky jsou hned vláčné. Do těsta můžeme přidat 5 dkg rozkrájených mandlí nebo oříšků.
Budete potřebovat:
- 200 g medu
- 680 g žitné mouky
- 2 žloutky
- 200 g cukru
- 100 g másla
- 1 lžíce kakaa
- 10 g jedlé sody
- 1/8 l mléka
Koření:
- Fenykl
- Anýz
- Badyán
- Skořice
- Nové koření
- Citronová kůra
- Poleva z bílků