Jarní očista je přirozená cesta našeho těla, které se zbavuje nežádoucích látek, výsledkem je úleva a svěží pocit s velkou dávkou energie.
Co se děje v těle v zimním období?
- roste tělesná hmotnost (přibíráme, tloustneme)
- oslabujeme si imunitní systém
- zvyšuje se riziko vzniku ztučnění jater (steatóza) a jaterních kamenů
- znečišťujeme (intoxikujeme) si organismus
- jsme bez energie
- ztrácíme vitalitu (a vymlouváme se, že je to „jen únava“)
Právě konzumací nutričně nevhodných jídel (s vysokým obsahem jednoduchých cukrů nebo nevyváženým příjmem tuků) a nápojů včetně alkoholu zanášíme, přímo intoxikujeme náš organismus. Příkladně nadbytečné cukry se přeměňují na tuk a ten se usazuje v celém těle – nejen pod kůží, ale také v cévách a vnitřních orgánech, např. v játrech. Odpadní látky dávají zabrat nejen ledvinám, ale zůstávají v našich játrech a v trávicím traktu (stěny střev). Právě játra hrají jednu z nejdůležitějších úkolů v procesu metabolismu a jsou zároveň zásobárnou živin. Naším cílem by proto mělo být udržovat je v co nejlepší kondici.
Skvělým přirozeným detoxikačním prostředkem je správná životospráva s určitou dávkou červené řepy v našem jídelníčku. Víme, že jídla z řepy se používají při léčbě jater, a kromě jiného k rozpouštění jaterních kamenů.
Optimální řešení je kombinace úpravy jídelníčku s drobnými změnami životního stylu a očistné kúry z přírodních doplňků stravy (vhodným typem můžou být zelené rostliny/potraviny).
Využijte zelené potraviny!
Ječmen pomáhá z těla vyloučit zatěžující látky, jako jsou zbytky pesticidů (látky aplikované na ochranu rostlin), potravinářská aditiva, aj. Ječmen je plný vlákniny, aminokyselin, zdravé tuky aj. Významný vliv mají enzymy, kterých je v ječmeni velké množství a stejně jako u chlorelly se i zde při detoxikaci uplatňuje chlorofyl (zelené barvivo rostlin). Ječmen dokáže pomoci ulevit mnohdy velmi zatěžovaným játrům.
Koupit | Koupit | Koupit |
Pokud máte zájem po dlouhém zimním období zahájit jarní očistu, tak neváhejte a vyhledejte pomoc nebo radu ze světa bylinek.
Ing. Ivana Kabelková
Konzultant v oblasti výživy člověka a speciální potraviny