Nakličování
Nakličování je proces, při kterém se semena namočí ve vodě a nechají se klíčit. Výsledkem jsou naklíčená semena s vyšší nutriční hodnotou a lepší stravitelností. Naklíčená semena jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů, enzymů a antioxidantů. Často se používají jako součást zdravé stravy, například jako přísada do salátů, smoothies nebo jako samostatný snack. Nakličování je jednoduchý proces, který může být proveden doma a vyžaduje jen několik dní času a pár jednoduchých nástrojů.
Nejprodávanější
2 položek celkem

114 Kč
Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život. Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se po...

104 Kč
Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat l...