Nakličování
Nakličování je proces, při kterém se semena namočí ve vodě a nechají se klíčit. Výsledkem jsou naklíčená semena s vyšší nutriční hodnotou a lepší stravitelností. Naklíčená semena jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů, enzymů a antioxidantů. Často se používají jako součást zdravé stravy, například jako přísada do salátů, smoothies nebo jako samostatný snack. Nakličování je jednoduchý proces, který může být proveden doma a vyžaduje jen několik dní času a pár jednoduchých nástrojů.
Nejprodávanější
4 položek celkem
87 Kč
Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život. Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se...
87 Kč
Povznášející chuť mungo klíčků vychválíte až do nebes. Budou pro vaše jídlo nejen ozdobou, ale i zdrojem cenných živin. Naklíčené fazole mungo – někdy mylně označované jako sójové klíčky – se výborně hodí do salátů, polévek i asijských pokrmů WOK.Pro správný růst semínek jsme pro vás připravili...
104 Kč
Rukola nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě. Pikantní chuť klíčků rukoly využijete při přípravě masa, zeleniny, polévek a salátů.Pro správný růst semínek jsme pro vás připravili i...
104 Kč
Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete...