Potraviny, Strana 16
- Koření a sůl
- Nakličování
- Řasy
- Sušené plody
- Müsli, lupínky a cereálie
- Instantní kaše
- Čokolády
- Káva, kakao a jejich náhražky
- Cukry a sladidla
- Pečení a vaření
- Ochucovadla
- Oleje a tuky
- Nápoje
- Luštěniny a obiloviny
- Těstoviny
- Sušenky a sladkosti
- Slané pochutiny
Nejprodávanější
288 položek celkem
90 Kč
Pohanka je skvělým zdrojem bílkovin. Navíc pohanka obsahuje rutin, který má příznivý vliv na lidský organismus. Pomáhá regeneraci jater, žil a cév. Dá se konzumovat samotná, jako příloha, nebo jako kaše. Pohanková kaše je velmi oblíbená jako snídaně. Díky pohance tak zahájíte den nejzdravěji jak...
205 Kč
GHÍ lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla, sádla - má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů - polévek, omáček. Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve...
232 Kč
Psylium by do svého jídelníčku měli zařadit osoby trpící na zácpu i průjem. Díky svým vysokým absorpčním schopnostem a bobtnavosti, dokáže zpevňovat stolici. Na druhou stranu působí velice pozitivně na peristaltiku střev a následný hladký průchod stolice. Je vhodné pro vegany i celiaky. Složení...
15 Kč
Jsou ideální náhradou za nezdravé smažené křupky a brambůrky. Jáhlové pukance můžete konzumovat jen tak samotné, případně je můžete přidat do jogurtu, nebo tvarohu. Jsou ideální na snídani, svačinu, nebo večerní křoupání u televize. Složení: tepelně zpracovaná pohanka 100%. Výživové hodnoty: ...
36 Kč
Upravuje se snadno a rychle a můžeme ji konzumovat na sladko i slano. Je lehce stravitelná a nenadýmá. Můžeme jí přidat do polévek, pomazánek, rizota, sušenek, zapékat se zeleninou, se sýrem i s masem, uvařit z ní kaši nebo nákyp. Hodí se do zeleninových i ovocných salátů. Složení: zrno quinoa....
41 Kč
Využít vločky můžete při přípravě sekané nebo karbanátků z mletého masa. Ve vegetariánské verzi můžete pak z uvařené zeleniny a quinoa vloček připravit chutné placičky. Do těsta na chléb či jiné pečivo, do drobenky, sušenek, nepečeného cukroví, nádivek, paštik, a tak bychom pokračovali do...
47 Kč
Černý sezam prospívá pleti a pomůže při stresu, uklidňuje a působí proti úzkosti, reguluje krevní tlak. Pravidelným pojídáním černého sezamu si vylepšíte mnohé zdravotní potíže. Denní doporučená dávka sezamových semínek je 1 lžička. Složení: SEZAM černý 100%. Výživové hodnoty: Energetická...
47 Kč
Sezam můžeme opražit na pánvi a posypat s ním saláty, uvařené hlavní jídlo, polévky, pečivo, ozdobit pomazánky, dezerty, kuličky, krémy, použít do těstíček na řízečky nebo tempeh, můžeme ho též vařit s obilovinami, použít do pečiva, buchet, koláčů a karbanátků. Složení: SEZAM loupaný 100%. ...
41 Kč
Sezamové semínko je považováno za nejstarší koření na světě. Je výborným zdrojem organického vápníku, fosforu a hořčíku. Napomáhá např. při léčbě nemocí kostí a zlomenin. Semínka mají dobrý vliv na ledviny játra, slezinu - slinivku a plíce. Rozemletá semínka se používají na výrobu Tahini. ...
127 Kč
sójová omáčka s tradiční chutí v bio kvalitě, používá se k dochucování pokrmů. Rozdíl mezi shoyu a tamari: Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to...
74 Kč
Neobsahuje konzervační látky ani stabilizátory. Je využíván ke zdravému slazení, zahušťování, jako pojivo, k ochucování, jako částečná náhrada medu atd. Významné je jeho použití při výrobě dietetických přípravků a výrobků. Vhodný k výrobě cukrovinek a bonbónů. Složení: JEČMENNÝ slad, pitná voda...