Grešík Citrusový pektin želírující přípravek 70 g

Kód: GRE128000
Neohodnoceno
Značka: Grešík
112 Kč 160 Kč / 100 g
Skladem
Na výrobu zavařenin. (želírující látka) Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťáv...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Na výrobu zavařenin.
(želírující látka)
Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.

Hlavním zdrojem citrusového pektinu jsou výlisky (slupky) po vylisování citrusové šťávy z citrusových plodů. Největší obsah pektinu je v „bílých“ slupkách uvnitř citrusových plodů. Není to tedy tak, že by se loupala kůra z citrusů a vyráběl se z ní pektin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přísady
Množství: 70 g
EAN: 8595122349004

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: